About Us

Pizza is het favoriete eten van veel mensen wereldwijd en net als de meeste voedsel is honderden jaren genoten. Hoewel het bijna overal kan worden bereid en in elke stijl is pizza oorspronkelijk uit Italië ontstaan. Pizza’s worden nu overal ter wereld geserveerd, in de meeste restaurants en zelfs in sommige woningen; Het basisrecept voor pizza is echter hetzelfde als gevolg van culturele verschillen in kookmethoden, zijn variaties geïntroduceerd.

Als je een van die mensen bent die van een extra grote helping geniet, wil je misschien enkele van de variaties op deze originele traktatie proberen. Traditioneel is pizza gemaakt met een tomatensaus, maar deze dagen gebruiken meer mensen verschillende soorten toppings. Traditionele Pizzaiolo is de naam die wordt gegeven aan de persoon die de originele versie van deze verrukking heeft gemaakt en het woord Pizzaiolo komt van twee woorden: Pizza Andiolo. Het eerste woord komt van de wortelwoord pizza, die verwijst naar een ronde of platte brood, terwijl het tweede woord solo betekent hart in het Italiaans. Tegenwoordig is Pizzaiolo een woord dat wordt gebruikt om te verwijzen naar de persoon die het deeg en het topping voor een pizza bedient en serveert.

Een van de meest populaire versies van authentieke Italiaanse pizza is stijl. Napels zijn vernoemd naar de stad Napels, die zich in het centrum van Italië bevindt. Napels was een van de eerste steden in Italië om moderne gemakken zoals pizza te introduceren, en het werd populair in het hele land. Tegenwoordig wordt Napels Style Pizza gegarneerd met ingrediënten zoals prosciutto, fresh basilicum, olijfolie, knoflook en kaas.