Pizza over de hele wereld

Pizza over de hele wereld

Pizza is een heerlijk gerecht van Italiaanse oorsprong bestaande meestal van een normaal gevormde, vlakke basis van ongezuurde deeg gegarneerd door kaas, tomaten en meest vaak andere ingrediënten, die vervolgens in een hoge hitte wordt gekookt, typisch in een houtgestookte oven. Een plakje pizza kan een pizzaplak worden genoemd. Pizza is een uiterst populair gerecht van pizza in Italië en in veel delen van Europa. Er wordt gezegd dat de eerste pizza werd geserveerd in het kasteel van Napoletka in de 14e eeuw. Van daaruit verspreidde het zich naar Milaan, Turijn en later naar Londen.

Pizza is een heel oude vorm van voedsel dat van het begin van de beschaving tot op de dag van vandaag wordt gegeten. Er zijn verschillende theorieën over hoe of waarom pizza zo populair werd in de verschillende delen van de wereld. Een van de meest voorkomende theorieën over de reden waarom pizza zo populair werd, is omdat de platte, dunne korst gemaakt om gemakkelijk te snijden terwijl heet werd beschouwd als hygiënisch door het volk van de tijd. Een andere reden is dat wanneer het deeg vers wordt gemaakt in de winkel en om op te staan om te stijgen, kan in een strakke cirkel worden gerold, wat de pizza is. Ten slotte is de Napolitaanse pizza (die is gemaakt van Siciliaans en Napolitaans brood) misschien wel het meest bekend van alle pizza’s.

De Napolitaanse pizza heeft twee soorten: de dunne schaal of platte korst, en dan is er de dikkere meer substantieelere. Beiden hebben hun eigen manier van voorbereiding en worden gebakken in verschillende soorten ovens, meestal een traditionele bakstenen oven, tegenwoordig zijn er tegenwoordig ook enkele elektrische modellen beschikbaar. Deze pizza’s worden in bijna een identieke manier in heel Italië gebakken, omdat verschillende regio’s verschillende pizzapreparaatstijlen hebben, varieert hun pizzapreparaat enigszins van plaats tot plaats.

Zoals eerder vermeld, moet de basis of de onderkant van elke pizza het traditionele brood van Italiaans brood zijn, zoals Reggiano of Fettuccine Alfredo. Op deze manier kunnen alle toppings of saus erop worden toegevoegd. Zoals met alle andere soorten pizza, zijn er bijvoorbeeld veel variaties, sommige Italianen geven de voorkeur aan knoflook, anderen zoals Marinara en nog steeds anderen houden van tomatensaus. Met deze ruime keuze aan toppings en sauzen die worden aangeboden, kan een pizzeria echt iets voor iedereen bieden. Sommige mensen geven de voorkeur aan het vlees en de kaaspizza, terwijl anderen van kip of garnalen houden.

Pizza die wordt geserveerd op het gegrilde houtvuur van een pizzeria wordt beschouwd als de authentieke pizza van Italië. Het hout, steenkool, houtvuur en houtpan worden allemaal gebruikt om de pizza gelijkmatig te koken. De oorspronkelijke basis of de bodemkorst van de pizza, die kan worden gemaakt van elk materiaal, is het meest elementaire en dus duurste type pizza. Dit wordt bedekt door de tomatensaus, die is gemaakt van gemalen tomaat. Verse mozzarella wordt vaak toegevoegd aan de pizza om de topping er goed uit te laten zien, en de kaas wordt soms verspreid over de hele pizza of de toppings zijn op elkaar gestapeld.

Kaas wordt ook toegevoegd aan de pizza in verschillende stijlen volgens de regio’s waarin de pizzeria opereert. Bijvoorbeeld, in Noord-Italië, wordt de pizza meestal gegarneerd met feta-kaas, die uit de schapen van de berg van de Alpen komt. In de zuidelijke regio van Italië wordt de pizza gegarneerd met caciocavallo-kaas. In het noorden wordt de pizza gegarneerd met Zwitserse of Duitse worsten, die uitgehard zijn, vervolgens gemengd met het vlees, uien, knoflook, peper en tomaten in de olie van een schoorsteen.

Napels is een van de beroemdste steden in Italië. De traditie van het maken van pizza begon in Napels, toen het werd ontdekt dat het bakken met het gebruik van een broodje brood bedekt met tomatensaus en olijfolie produceerde een pizza met beter op smaak gebracht dan de conventionele pizza die met gewone deeg werd gemaakt. Toen de eerste pizza’s werden gemaakt in Napels, waren de toppings slechts tomaten en olijfolie. Later werden andere Italiaanse ingrediënten zoals worst en kaas toegevoegd. De populariteit van de pizzaspreiding, vooral onder de jongere generatie, en vandaag zijn er tientallen pizzeria die klanten met dit soort voedsel bieden.

Als u thuis uw eigen pizza wilt hebben, kunt u kant-en-klare pizzadeg kopen bij de dichtstbijzijnde supermarkt of online bestellen. Pizza deeg is verkrijgbaar in verschillende maten, evenals verschillende soorten saus. De meeste pizzeria’s hebben hun eigen unieke recepten en bieden een brede selectie van toppings. Voor mensen die niet van de traditionele Italiaanse pizza houden, kunnen ze hun pizza’s krijgen gevuld met verschillende ingrediënten die kunnen worden gesubstitueerd voor de echte ingrediënten zoals geraspte kip, rundvlees, groenten of ham.